tirsdag den 26. marts 2013

Baglår – øm med øm på


”Så gå dog ordentligt kvinde”

Endelig en pause til armene og mulighed for mere bentræning. Faktisk er bentræning af baglår noget af det letteste at træne – og samtidig noget af det mest langsigtede at træne. Let fordi det i bund og grund drejer sig om at bøje og strække benene på den rigtige måde og langsigtede fordi det er de største muskelgrupper vi har og derfor også dem der tager længst tid om at lade ”sig forme” som man ønsker det. 
Så når man ser billeder af de perfekte ben og lår er det resultatet af et langt og målrettet forløb – eller også har de brugt 30.800 kr. på et kirurgisk fedttab (priser verificeret 26-03-2013) hvilket IKKE er en opfordring herfra…!

Eftersom vi har valgt at tage udgangspunkt i basisøvelser – for nemheden i udførelsen og effektiviteten i øvelserne – er valget faldet på 2 forskellige benøvelser; Benpres og legcurl. Som I kan læse i indlægget om selve programmet, har vi delt bentræningen op i 2 dele – hvorfor fortæller og forklarer vi naturligvis også i dette indlæg. Derfor handler dette indlæg primært om vores anden benøvelse som vi går i gang med direkte efter biceps; Legcurl.


Legcurl kan laves både siddende og stående afhængigt af maskinen. Fælles for dem er ofte at knæene er ud for rotationsaksen og puden lige over hælen. Det er vigtigt at holde hoften i gennem hele bevægelsen og i den forbindelse kan det være en god idé at bruge maskinens håndtag. Selve øvelsens bevægelse sker ved en fleksion af knæleddet - altså at du bøjer benene op og holder igen på vej ned. Et lille tip til at bruge baglåret endnu mere, er at lave en såkaldt dorsal-fleksion i fodleddet dvs. at du peger foden opad.”
Legcurl er af rigtig mange eksperter indenfor fitnessbranchen benævnt som et must når det gælder træning af baglår. Fordelen ved legcurl er, at man udfører øvelsen fra liggende position hvilket gør, at man kan fokusere 100% på teknikken undervejs i øvelsesforløbet. Det der er særligt vigtigt ved udførelsen er, at puden ligger behageligt i dine ankler og når du så løfter puden op mod numsen er det særligt vigtigt at du udfører øvelsen roligt og kontrolleret, så du ikke ”kaster” puden op men fører puden op. 
Det er jo i musklen hele arbejdet ligger og generelt kan man sige, at man ikke skal kaste noget op – bare fordi man kan…! 


Vi lovede tidligere i dette indlæg at fortælle om baggrunden for opdelingen af de 2 benøvelser. Lad os starte med skrue tiden tilbage til lige efter opvarmningen, hvor vi lagde den første benøvelse. Som tidligere beskrevet frigøres der hormoner ved tungttræning, som beviseligt kan øge effektiviten med på til 25% og jo større muskelgrupper – jo flere hormoner frigives. Derfor er det helt logisk at give kroppen et ekstra skud træningshormoner inden sidste øvelse. 

Derfor er det også en god idé at vente med benøvelse nr. 2, da baller og lår gerne vil have en pause – bare spørg dem – så de kan være friske og veludviklede.

Vi ved der er rigtig mange som er af den overbevisning, at det skal være ømt før det virker. I et kommende indlæg snakker vi lidt om netop dette, men til alle Jer er der alligevel godt nyt. Legcurl er de første par gange nemlig garanti for øm med øm på…! Hehe

Nu har vi trænet baglår og frigivet lovlige stoffer i kroppen, så nu er det tid til at benytte de frigjorte hormoner og træne kroppens sidste muskelgruppe – skuldrene.

3 x 10 gentagelser. 
De kloge mennesker siger;
* For større muskler; 4-6 gentagelser med MAX vægt
 For stærkere muskler; 8-10 gentagelser med MAX vægt
For udholdende muskler; 14-16 gentagelser med tilpasset vægt

*


Må vi i den forbindelse lige spænde baglårene for musik til bentræningen…!?! For vores vedkommende er musikken selve nerven og til tider det livgivende pust under træningen der gør, at de 3 sæt – med de rette toner i ørerne - nærmest får tiden til at flyve afsted.

Vores tip til Jer; Find dét af dine yndlingsnumre der har den power der kan motivere dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar